BioChemijos virsmai provokuojantys odos glebumą
Visiems žinoma, jog gliukozė yra ląstelės maistas. Jis būtinas, kaip ir bet koks kitas, kuris mums teikia gyvybės, energijos, kai mes gauname kuro per daug, t.y. tiek, kiek nepajegiam išnaudoti - mes nutunkame. Kitaip tariant, organizme įvyksta glikacijos procesas, kuomet cukraus molekulė (gliukozė arba fruktozė), susijungia su baltymų molekulėmis ir/arba lipidų molekulėmis ir gadina pastarųjų funkcijas. Kai šios cukraus molekulės reaguoja ne - enziminiu būdu su aminorūgštimis, esančiomis proteinuose (baltymuose), atsiranda vadinami AGE produktai (Advanced glycation end products). Kad nenuskambėtų super nebesuprantamai, pateiksiu pvz. iš gyvenimo situacijos, su kuria, galimai, esi susiduręs savo aplinkoje: /cukrinis diabetas/. Staigiai gavęs didelius kiekius cukraus žmogaus organizmas nespėja sintetinti insulino ir tada liūdnos dienos priešakyje.
Pirmiausiai, gliukozė prisikabina prie laisvosios amino rūgšties, dažnu atveju lizino arba arginino (oh, kaip mane dabar supranta sportininkai, kultūristai :D) tuomet atsiranda lipnių junginių - AGE produktų, kurie nuodija ląsteles: jos tampa lipnios, kietos, silpnos ir patamsėjusios.
Noriu, jog žinotum, kaip atrodo oda:
Raukšlėta;
Suglebusi;
Pilkšva;
Negyvybinga, tokia, kuriai norisi atlikti intensyvų šveitimą ir nuplėšt it kaukę, liūdinančią Tave veidrodyje. Pažįstama? :)
Įsidėmėk šiuos du ingredintus:
Mimozos ekstraktas - regeneracija;
Karcinas - antiradikalas.
Naudojant šias priemones, galima neutralizuoti dviejų metų sukeltų glikacijos padarinius, tuo pat metu išlyginti raukšleles ir sutvirtinti dermą.
Nebūtina iškarto griebtis kraštutinumo ir kreiptis į plastikos chirurgus, dar yra vilties, jei yra didelio noro ;)
Komentarai
Rašyti komentarą